Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kostpolitik

Vores køkkenmedarbejdere Nagat (vuggestue) og Lone (børnehave) serverer varm mad hver dag midt på dagen og to små måltider formiddag og eftermiddag.

Vi prioriterer at servere en kost, som følger fødevarestyrelsens anbefalinger for ernæring, og maden i Guldberg-Hudegarden er 90% økologisk.

Vi sætter dyrevelfærd højt.

Hvis vores faste leverandør ikke kan skaffe økologiske råvarer, må de ikke erstattes af konventionelle.

Da der er et begrænset udbud af økologisk fisk, serverer vi vilde fisk fra havet og ikke fisk fra opdræt. Fisk indgår ikke i vores økologiske regnskab. Råvarer fra jagt bruges ikke, men vi benytter af og til frugt og grønt fra egen dyrkning eller fra naturen, særligt i børnehaven. 

Vi spiser ikke fødevarer med tilsat sukker i hverdagen. Sukker kan dog benyttes som krydderi, når maden smages til. Ved særlige arrangementer for børn og familier, indgår indkøbet ikke i det økologiske regnskab. Varerne bestilles særskilt, og overskydende mad tages med hjem og bruges ikke i den daglige produktion bagefter. Herunder har vi særlige mærkedage, hvor sukkerpolitikken ophæves.

Vi tager hensyn til børn med særlige kostbehov, fx grundet allergi eller religion.

Læs mere om vores pædagogiske måltider for både børnehaven og vuggestuen under pædagogik.